Loof to meet

TIJDELIJKE INVULLING DOOR EN VOOR DE BUURT

De site LOOF, tot voor kort verscholen achter het voormalige ziekenhuis AZ Groeninge, wordt een plek waar Kortrijkzanen zullen kunnen ontspannen, wonen en werken. In afwachting van de start van het bouwproces stellen Compagnie Het Zoute en Stad Kortrijk het potentieel van de site reeds open voor de buurt aan de hand van een tijdelijke invulling (TAB).

Kom en ontdek de creatieve ondernemers die met hun verrassende initiatieven en ideeën de site nieuw leven inblazen.

DE BEZETTERS

Zes enthousiaste ondernemers bezetten gedurende één jaar de site LOOF. Elke bezetter kreeg een uitvalsbasis op de site toegewezen en staat klaar om tal van activiteiten en diensten voor de buurt op te zetten.

Het Koetshuis, dat in de toekomstige ontwikkeling een centrale rol zal vervullen, is nu reeds een inspiratiebron, ontmoetings- en co-workingplaats rond kunst, design en cultuur. Bij de KoffieQueen’s Garden kan je elke zondag bij mooi weer genieten van een koffie of een koninklijk ontbijt of een aperitiefconcert en Woordoord zorgt voor boekenworkshops en meer. Volg individuele coaching, begeleiding en groepssessies bij re-view of laat je begeleiden bij spraak-, taal-, en leerstoornissen in het Centrum voor Logopedie.

Ontdek hieronder meer over elke bezetter of check de agenda voor de eerstkomende activiteiten

ONTDEK EN ONTMOET

HOE KOM JE ER?

LOOF autovrij

LOOF is een autovrij gebied waar Kortrijkzanen zullen kunnen ontspannen, wonen en werken. Ook tijdens de tijdelijke invulling is de site autovrij en promoten we het gebruik van het openbaar vervoer en de fiets.

Laat indien mogelijk je wagen thuis, want er is geen parkeerplaats op de site.

Met de bus

Verschillende buslijnen houden halt vlak voor de site.
Neem bus 1,12,13,15 en 16 tot aan de halte Kortrijk Sint-Rochuskerk.

Met de trein

Vanuit het station van Kortrijk wandel je ongeveer 12 minuten naar LOOF,
iets minder dan 1km.